Wat is Industrie 4.0 en wat is de impact hiervan op industriële productie?

De vierde industriële revolutie: de transitie van Industrie 3.0 naar 4.0

De derde industriële revolutie begon eind 1900 en werd gekenmerkt door de introductie van computers en automatisering. Met de doorontwikkeling van het internet is de vierde industriële revolutie in opkomst, waarbij de focus ligt op slimme apparaten die met het internet verbonden zijn. De apparaten en machines die tijdens de derde industriële revolutie werden gebruikt zijn nu nog slimmer, wisselen data uit en suggereren optimalisaties. Dit houdt in dat het gebruik van data en kunstmatige intelligentie het belangrijkste verschil is tussen Industrie 3.0 en 4.0.

De positieve invloed van Industrie 4.0 op industriële productie en energieverbruik

Het eerste zichtbare effect van Industrie 4.0 is dat nieuwe data inzichten verbeteringen snel op gang brengen en prestaties verhogen. Het energieverbruik wordt geoptimaliseerd en leidt tot grote kostenbesparingen en bedrijfscontinuïteit. Het op grote schaal meten en delen van data zorgt ook voor een nauwkeurige benchmarking per sector naarmate er meer gegevens beschikbaar komen, waardoor fabrieken worden gestimuleerd om zich constant te verbeteren. 

Uitdagingen bij de overgang naar Industrie 4.0

Of u nu al Industrie 4.0 implementeert of de nieuwe ontwikkelingen nog onderzoekt, er kunnen nieuwe uitdagingen ontstaan. Hier zijn zes veelvoorkomende uitdagingen waar fabrieken mee te maken kunnen krijgen:

  • Het verbinden van verschillende apparaten en het verzamelen van data kan een uitdaging zijn, omdat een uniform datamodel (of datawarehouse) nodig is zodat verschillende soorten gegevens kunnen worden opgeslagen en uitgewisseld.
  • Afhankelijk van de oplossing kan hardware lastig te installeren zijn, of zijn er op voorhand grote investeringen nodig om deze aan te schaffen.
  • Gegevensbeveiliging is van groot belang, zodat de gegevens van uw bedrijf en die van uw medewerkers veilig zijn. Wanneer alle apparaten op één netwerk zijn aangesloten worden privacy en cyberveiligheid belangrijker dan ooit.
  • Het kan moeilijk zijn om de ontvangen data te analyseren, mogelijk heeft u een energieconsultant nodig om de juiste vervolgstappen te nemen.
  • U moet waarschijnlijk op zoek naar technisch personeel, of huidige werknemers bijscholen over nieuwe technologieën.
  • Wellicht moet u met terugwerkende kracht aan de wetgeving voldoen, omdat technologische innovatie vaak voorloopt op beleid en regelgeving.

Hoewel de implementatie van Industrie 4.0 in het begin misschien een uitdaging is, denken we dat de voordelen opwegen tegen de nadelen. We verwachten een toenemend verschil tussen fabrieken die Industrie 4.0 al hebben geïmplementeerd en fabrieken die dit niet hebben gedaan.

Hoe Industrie 4.0 u kan helpen met energie-efficiëntie

Energie-efficiëntie is een belangrijk onderwerp binnen Industrie 4.0. Fabrieken zullen overschakelen naar ‘systeemdenken’ in plaats van zich te concentreren op afzonderlijke afdelingen die voorheen individueel functioneerden. De verschillende systemen worden nu met elkaar verbonden en de processen tussen afdelingen moeten op elkaar worden afgestemd.

Met behulp van sensoren en de juiste software kan het energieverbruik worden gemeten en verbeterd. Slimme systemen tonen realtime data en kunnen verbeteringen voorstellen, zoals het verlagen of voorkomen van het stroomverbruik in stand-by. Een slim algoritme zorgt voor continuïteit door waarschuwingen te geven in geval van vermoedelijke lekkage of verstopping, en kan suggesties geven voor procesoptimalisatie. Over het algemeen zal Industrie 4.0 procesoptimalisatie en prestatieverbeteringen voor fabrieken versnellen.

Geïnteresseerd in starten met smart energy monitoring om uw energie-efficiëntie te verbeteren zonder grote investeringen vooraf? Download onze whitepaper.

Geschreven door

Annick Sprokkereef

Marketing Assistant