Customer Onboarding Specialist

Help jij onze industriële klanten zo snel mogelijk energie te besparen?

De uitdaging

Sensorfact helpt industriële MKB-bedrijven door heel Europa met het besparen van energie. Dit doen we door lokaal data te ontsluiten met ons energiemeetsysteem en deze meetgegevens te gebruiken om energiebesparingen te vinden via AI algoritmes. Het energiemeetsysteem is plug & play en kan door onze klanten zelf geïnstalleerd worden.

Als ‘Customer Onboarding Specialist’ ben jij verantwoordelijk voor het onboarden van onze klanten. Hierbij combineer je een klantgerichte mindset met technische kennis van ons systeem en een affiniteit met de industriële processen van onze klanten. In deze rol schakel je met veel verschillende afdelingen binnen Sensorfact, waaronder Sales, Energy Consultancy en Customer Success.

De Customer Onboarding Specialist is verantwoordelijk voor de ondersteuning van onze klanten tijdens het onboarding proces, dat o.a. bestaat uit de installatie van apparatuur, de configuratie van software en de interpretatie van meetgegevens. Daarnaast werk je aan het continue verbeteren van onze processen en tools om de installatie door klanten zo makkelijk mogelijk te maken. Kortom, een functie met veel ruimte voor eigen initiatief. Jouw werkzaamheden zullen concreet uit het volgende bestaan:

 • Eerste aanspreekpunt voor (technische) klantvragen
 • Analyseren en oplossen van (technische) klantvragen
 • Op afstand verlenen van ondersteuning bij onboarding
 • Interne procesoptimalisatie
 • Mede ontwikkelen van tools om klant barrières weg te nemen
 • Zelfstandig project management

Wat jij meeneemt

 • HBO of WO werk- en denkniveau
 • Communicatief sterk en klantgericht
 • Het vermogen om technische klantvragen op te lossen
 • Uitstekende Nederlandse en Engelse communicatieve vaardigheden
 • Ervaring met technische customer support (is een pre, geen vereiste)

Wat wij bieden

Een aanstelling van tussen de 24 en 40 uur tegen een competitief salaris. Reiskosten worden vergoed waar nodig en verder bieden wij veel mogelijkheden voor werken op afstand. Sensorfact is een platte organisatie met een startup mentaliteit, waarbij je gerust een kop koffie of een borrel drinkt met jouw leidinggevende of de CEO. Daarnaast kom je terecht in een dynamische omgeving met een enthousiast team, waar samenwerking en positiviteit voorop staan. Tot slot zorgen wij voor de nodige ontspanning, door middel van lunches, borrels en andere activiteiten.

Over Sensorfact

Het is onze missie om industriële energieverspilling te elimineren. Wij doen dit door energiebesparing helder en transparant te maken. Daarom hebben wij een plug en play energiemanagement systeem ontwikkeld dat gebruik maakt van draadloze sensoren en een duidelijk online platform. Onze algoritmes analyseren de data en detecteren potentiële energiebesparingen. Op deze manier helpen wij onze klanten om 5-10% op hun energierekening te besparen.

Zie jij jezelf bij Sensorfact werken?

Solliciteer nu!

Verwacht jij goed te passen binnen deze rol bij Sensorfact? Dan komen wij graag met jou in contact. Verstuur jouw CV en motivatiebrief via het contactformulier. Onze HR afdeling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op voor een (digitale) kop koffie!

Solliciteer

Wij nemen zo snel mogelijk
contact met je op

  check Ik ga akkoord met het Sensorfact privacybeleid.