Energy Saving Engineer

Wil jij bijdragen aan het elimineren van energieverspilling binnen de industrie?

De uitdaging

Als Energy Saving Engineer draag jij direct bij aan onze missie om energieverspilling in de industrie te minimaliseren. Jij identificeert energiebesparingen voor onze klanten en bent verantwoordelijk voor het continue uitbreiden van onze adviescollectie van potentiële energiebesparingen. Jouw werkzaamheden zullen concreet uit het volgende bestaan:

 • Identificeren van energiebesparingsmogelijkheden voor industriële ondernemingen
 • In kaart brengen van de technische werking van de besparing en de bijbehorende business case
 • Valideren van de potentiële besparing en relevantie daarvan door middel van leveranciersinterviews
 • Samenwerken met de Data Scientists om gezamenlijk algoritmes te ontwikkelen die besparingen detecteren en de business case berekenen
 • Samenwerken met de Energie Consultants om de besparing te integreren in het huidige energieconsultancy proces

Een dag als Energy Saving Engineer:
De dag start met een afspraak bij een leverancier van energiebesparende oplossingen waarover jij laatst online hebt gelezen. In een korte tijd heb je de technische werking doorgrond. Tijdens de lunch kom je erachter dat een van de Energie Consultants deze oplossing laatst óók bij een klant is tegengekomen. Je deelt ervaringen uit en gebruikt de verkregen informatie voor een business case om na te denken binnen welke context dit interessant is voor een klant. Je stelt een paar proefvragen op en vraagt feedback aan een van de Energie Consultants om samen tot een oplossing te komen aan het eind van de dag.

Wat jij meeneemt

 • Jij hebt een WO Masteropleiding afgerond aan de betafaculteit
 • Jij hebt minimaal 2 jaar werkervaring en kennis van projectmanagement, bij voorkeur in een commerciële organisatie
 • Jij hebt een 8 of hoger als gemiddeld eindcijfer voor wiskunde op de middelbare school
 • Jij bent assertief en hebt een kritische blik
 • Jij bent een zelfstandige werker met sterke time management skills
 • Jij beheerst de Nederlandse en Engelse taal uitstekend

Wat wij bieden

Een fulltime aanstelling (32-40 uur) met een marktconform salaris, 27 vakantiedagen en deelname aan onze pensioenregeling. Uiteraard worden je reiskosten vergoed waar nodig en bieden wij veel mogelijkheden voor werken op afstand. Sensorfact is een platte organisatie met een startup mentaliteit, waarbij je gerust een kop koffie of een borrel drinkt met jouw leidinggevende of de CEO. Daarnaast kom je terecht in een dynamische omgeving met een enthousiast team, waar samenwerking en positiviteit voorop staan. Tot slot zorgen wij voor de nodige ontspanning, door middel van lunches, borrels en andere activiteiten.

Over Sensorfact

Het is onze missie om industriële energieverspilling te elimineren. Wij doen dit door energiebesparing helder en transparant te maken. Daarom hebben wij een plug en play energiemanagement systeem ontwikkeld dat gebruik maakt van draadloze sensoren en een duidelijk online platform. Onze algoritmes analyseren de data en detecteren potentiële energiebesparingen. Op deze manier helpen wij onze klanten om 5-10% op hun energierekening te besparen.

Zie jij jezelf bij Sensorfact werken?

Solliciteer nu!

Verwacht jij goed te passen binnen deze rol bij Sensorfact? Dan komen wij graag met jou in contact. Verstuur jouw CV en motivatiebrief via het contactformulier. Onze HR afdeling neemt dan zo snel mogelijk contact me je op voor een (digitale) kop koffie!

Solliciteer

Wij nemen zo snel mogelijk
contact met je op

check Ik ga akkoord met het Sensorfact privacybeleid.