Energy Saving Analyst

Creëer een duurzame industrie in dynamische startup omgeving

De uitdaging

Is How It’s Made op Discovery Channel jouw favoriete programma? Kun jij ook niet kiezen tussen een technisch of commercieel georiënteerde functie? Lees dan verder, want deze functie bevat het allemaal. Als Energy Saving Analyst draag jij direct bij aan onze missie om energieverspilling in de industrie te elimineren. Je bent betrokken bij het gehele proces: van projectomschrijving, identificatie van energiebesparingsmogelijkheden voor onze klanten, verantwoordelijkheid dragen voor het technische en financiële plaatje, tot de kick-off voor de Energie Consultants. Daarnaast werk jij nauw samen met de Energy Product Manager en de energie afdeling.

Jouw werkzaamheden zullen concreet uit het volgende bestaan:

 • Identificeren, selecteren en integreren van energiebesparingen, rekening houdend met het technische en financiële plaatje
 • De vertaalslag maken naar klantwaarde door middel van concrete besparingsmogelijkheden
 • Samenwerken met onze klanten om potentiële besparingen en de relevantie daarvan te valideren
 • De technische sparringpartner zijn voor onze Data Scientists om gezamenlijk nieuwe algoritmes te ontwikkelen die besparingen detecteren
 • Trainingssessies organiseren met het energy consultancy team, om nieuwe besparingen te presenteren en een nauwkeurige integratie van de besparing in het energy consultancy proces te waarborgen

Een dag als Energy Saving Analyst:
De dag start met een (digitale) kop koffie bij een van onze leveranciers om te brainstormen over nieuwe ideeën voor onze energiescan. In een korte tijd heb je de technische werking doorgrond en begint na te denken over de eventuele implementatie bij een van onze klanten. Tijdens de lunch kom je erachter dat een van de Energie Consultants laatst online over deze oplossing heeft gelezen. Je deelt ervaringen uit en gebruikt de verkregen informatie voor een business case om na te denken binnen welke context dit interessant is voor een klant. Je stelt een paar proefvragen op en vraagt feedback aan de Energy Product Manager, daarna gaat jouw project van start!

Jij bent perfect voor deze baan, omdat jij…

 • Een WO Master hebt afgerond aan de bètafaculteit en een whiz kid was op de middelbare school
 • Minimaal 2 jaar professionele werkervaring hebt, bij voorkeur in een commerciële organisatie
 • Weet om te gaan met een overload aan informatie en verliest jezelf daarbij niet in de details
 • Begrijpt dat soms geldt: less is more, vooral wanneer er knopen doorgehakt moeten worden door klanten
 • Technische kansen benut om klantwaarde te creëren
 • Een zelfstandige werker bent met sterke time management skills
 • De Nederlandse en Engelse taal uitstekend beheerst

Wat wij bieden

Een fulltime aanstelling (32-40 uur) met een marktconform salaris, 27 vakantiedagen en deelname aan onze pensioenregeling. Uiteraard worden je reiskosten vergoed waar nodig en bieden wij veel mogelijkheden voor werken op afstand. Sensorfact is een platte organisatie met een startup mentaliteit, waarbij je gerust een kop koffie of een borrel drinkt met jouw leidinggevende of de CEO. Daarnaast kom je terecht in een dynamische omgeving met een enthousiast team, waar samenwerking en positiviteit voorop staan. Tot slot zorgen wij voor de nodige ontspanning, door middel van lunches, borrels en andere activiteiten.

Over Sensorfact

Het is onze missie om industriële energieverspilling te elimineren. Wij doen dit door energiebesparing helder en transparant te maken. Daarom hebben wij een plug en play energiemanagement systeem ontwikkeld dat gebruik maakt van draadloze sensoren en een duidelijk online platform. Onze algoritmes analyseren de data en detecteren potentiële energiebesparingen. Op deze manier helpen wij onze klanten om 5-10% op hun energierekening te besparen.

Zie jij jezelf bij Sensorfact werken?

Solliciteer nu!

Bij Sensorfact willen wij onszelf iedere dag verbeteren. Voor onze medewerkers, onze klanten en de omgeving waarin wij leven. Daarnaast betekent werken bij Sensorfact bijdragen aan het creëren van een duurzame industrie. Verwacht jij goed te passen binnen deze rol? Dan komen wij graag met jou in contact. Verstuur jouw CV en motivatiebrief via het contactformulier. Onze HR afdeling neemt dan zo snel mogelijk contact me je op voor een (digitale) kop koffie!

Solliciteer

Wij nemen zo snel mogelijk
contact met je op

  check Ik ga akkoord met het Sensorfact privacybeleid.