Inzicht in het sluipverbruik en energiebesparingen bij GEA Refrigeration Nederland

GEA Group is wereldwijd één van de grootste leveranciers voor de voedselverwerkende industrie en een breed scala van andere verwerkende industrieën. Het kantoor in Nederland, voorheen bekend als GEA Grasso, was op zoek naar een oplossing om inzage te krijgen in het energieverbruik van hun productiefabriek in ’s-Hertogenbosch. Op deze locatie worden met name koelcompressoren vervaardigt. Na een succesvolle installatie van de energiemeters op de belangrijkste machines, ontvangt GEA al meer dan twee jaar nuttige informatie over het energieverbruik. Met name op het gebied van sluipverbruik zijn er interessante besparingen gevonden.

Belangrijkste resultaten

Inzicht in de opsplitsing van het energieverbruik

Jaarlijkse besparing van €7700

Inzicht in het sluipverbruik

De behoefte

“Als Hoofd Technische Dienst ben ik verantwoordelijk voor het onderhoud en beheer van de productieplant en de gebouwen die daarbij horen”, aldus Ruud Heuvel, Coördinator van de Technische Afdeling bij GEA Refrigeration Nederland. “Wij hebben een industriële fabriek met veel elektra, het is belangrijk om ons energieverbruik te optimaliseren en onnodig verbruik te elimineren. We hebben eerdere energie audits gehad die weinig inzicht gaven op bezuinigingen en sluipverbruik, Sensorfact levert een oplossing die dat inzicht wel kan geven”. 

De oplossing

Na het selecteren van de meeste interessante machines zijn er meerdere elektriciteitsmeters geplaatst op onder andere bewerkingsmachines, spuitcabines en droogcabines. De voornaamste reden waarom wij voor Sensorfact hebben gekozen is om meer inzicht te krijgen in de splitsing van het energieverbruik. De installatie van de sensoren is eenvoudig en flexibel. De verkregen data zijn gemakkelijk en overzichtelijk te interpreteren door gebruik te maken van de Sensorfact software.

Het resultaat

“Het voornaamste doel waarvoor de oplossing van Sensorfact is aangeschaft is zeker gehaald, we hebben nu een goede inzage in ons energieverbruik per machine. Deze data gebruiken wij onder andere voor management rapportages. Verder zijn we erachter gekomen dat een aantal productiemachines onnodig aan bleven staan, hierdoor is er een jaarlijkse besparing van €7700,-gerealiseerd. We ontvangen nu al twee jaar nuttige informatie over ons energieverbruik, en verwachten dat Sensorfact de komende jaren deze toegevoegde waarde zal blijven leveren”. 

user

Ruud Heuvel | GEA

Coordinator Technical Department

“Ik ben erg tevreden over de samenwerking met Sensorfact. We ontvangen nu al twee jaar nuttige informatie over ons energieverbruik”. 

Begin met besparen

Interesse om energie te besparen? Boek een webdemo met één van onze industrie-experts.  Onze klanten verbruiken gemiddeld 10% minder energie.