Dunlop identificeert een energiereductie van 10% door luchtcompressor optimalisatie

Dunlop Protective Footwear is de marktleider in beschermende laarzen. Het productieteam in Nederland was op zoek naar een partner om hen relevante inzichten te geven in hun energieverbruik. Na Sensorfact als partner te hebben gekozen, werden de sensoren op verschilende machines geïnstalleerd. Door de implementatie van het slimme energiemanagementsysteem van Sensorfact, heeft Dunlop onder andere een energieverspilling in hun luchtcompressoren geïdentificeerd van minstens 10%.

Belangrijkste resultaten

Gedetailleerd inzicht in het energieverbruik

Quick-wins van 10% energiereductie door optimalisatie van de compressor

Data-gedreven operationele verbeteringen

De behoefte

André Douma, Global Quality & Improvement Manager, is verantwoordelijk voor de verbetering van de operationele processen en de vermindering van de productiekosten. Hij en zijn team zagen de grote kans om te besparen op hun grootste energieverbruiker: elektriciteit.

“Dunlop’s duurzaamheidsprogramma, het kostenbesparingsprogramma en het resultaat van een EED-audit hebben het project in gang gezet om het energieverbruik te verminderen. Wij hebben ons als doel gesteld om ons energieverbruik met 25% te verminderen. Om dit doel te bereiken hadden we een Energy Management oplossing nodig om ons inzage te geven in het energieverbruik per machine.”

De oplossing voor de klant

Na het installeren van de sensoren op de meest relevante machines, ontdekte Dunlop dat ongeveer 25% van hun totale energie werd verbruikt door hun luchtcompressoren. Deze inzichten hebben hen ertoe aangezet om energiebesparende mogelijkheden te identificeren.

“De Sensorfact Software visualiseert hoe de luchtcompressoren functioneerden tijdens bedrijfsuren en in het weekend. Tijdens het weekend is er minder perslucht nodig, dus is er bijvoorbeeld een weekendinstelling geprogrammeerd”.

Het resultaat

Dunlop’s oorspronkelijke doel was om duidelijke inzichten te krijgen in hun energieverbruik. De oplossing van Sensorfact heeft hen geholpen dit doel te bereiken. Dunlop zal Sensorfact houden als partner om hun energieverbruik te monitoren en hun zero-waste mindset te waarborgen.

“Door onze energiekosten te verlagen, kunnen we de totale productiekosten per geproduceerde eenheid direct verlagen. De geïmplementeerde besparingsmogelijkheden hebben al geleid tot een vermindering van 10% in het energieverbruik van onze luchtcompressoren.”

user

André Douma | Dunlop Protective Footwear

Global Quality & Improvement Manager

“We zijn vooral tevreden over de snelheid en de stabiliteit van het interactieve Sensorfact-dashboard. Het is gebruiksvriendelijk en biedt ons de relevante KPI’s om besparingsmogelijkheden te identificeren en de impact van de verbeteringen te volgen”.

Begin met besparen

Interesse om energie te besparen? Boek een webdemo met één van onze industrie-experts. Onze klanten verbruiken gemiddeld 10% minder energie.