Berry | PET Power identificeert een besparingspotentieel van €28K door gebruik te maken van Sensorfact

Berry | PET Power, leverancier van harde plastic verpakkingen, wilde een oplossing vinden om het energieverbruik van de productielijnen te optimaliseren. Na het selecteren van de meest relevante machines heeft Sensorfact sensoren geïnstalleerd op vier verschillende machines. Na vier maanden tijd is een besparingspotentieel van €28.000,- geïdentificeerd.

Belangrijkste resultaten

Inzicht in energieverspilling per werkshift

Besparingspotentieel van €28.000,-

Meer controle over de bedrijfsvoering

De behoefte

Berry | PET Power is Europa’s nummer één op het gebied van innovatieve verpakkingsoplossingen in harde kunststof. Berry | PET Power was op zoek naar een oplossing om het energieverbruik van hun productiefaciliteit in Etten-Leur, Nederland, te optimaliseren. Mark Stapel, Utility Engineer bij Berry | PET Power: “We hebben contact opgenomen met Sensorfact om meer inzicht te krijgen in het energieverbruik van onze 35 productielijnen en hoe we de energieverspilling in deze productielijnen kunnen verminderen.”

De oplossing

Op alle machines zijn sensoren van Sensorfact geplaatst, zoals de ISBM-machines (Injection Stretch Blow Molding) voor PET Power verpakkingen, drogers, hydraulische pompen en koelmachines van twee van de in totaal 35 productielijnen. Aansluitend hebben deze sensoren via de Sensorfact software een overzicht gegeven van de gegevens over het vermogen (kW) en het energieverbruik (kWh) per machine. “Na afloop van de installatie hadden we een gesprek met de energieconsultants waarbij we bepaalden hoe we deze gegevens in combinatie met onze eigen productiegegevens konden gebruiken om een waardevol inzicht te krijgen in ons energieverbruik.”

user

Het resultaat | Berry | PET Power

Het bovenstaande proces resulteerde in datagestuurde inzichten in de energieverspilling van de productielijnen, waarbij werd aangegeven in welke werkshifts de meeste energieverspilling plaatsvond en hoe vaak iemand vergat een machine uit te schakelen. Aan de hand van de resultaten heeft Sensorfact geholpen om een aantal verbeterpunten in kaart te brengen. “De volgende stap is om nieuwe energiebesparende oplossingen onderzoeken, bijvoorbeeld een combinatie van technische interventies en gedragsverandering. Voorlopig overwegen we een geautomatiseerde productiestop en richten wij ons op het opleiden van medewerkers op basis van een wekelijks tracking rapport”.

user

Mark Stapel | Berry | PET Power

Utility Engineer

“We gebruiken de Sensorfact-oplossing om inzicht te krijgen in het energieverbruik van onze productielijnen en hoe wij onze energieverspilling kunnen verminderen. Na vier maanden is er een besparingspotentieel van €28.000 geïdentificeerd. De meeste besparingen zijn gevonden in onze hydraulische pompen, drogers en koelmachines.”

Begin met besparen

Interesse om energie te besparen? Boek een webdemo met één van onze industrie-experts.  Onze klanten verbruiken gemiddeld 10% minder energie.