Sensorfact komt met energy efficiency-keurmerk voor klanten die hun energieverbruik significant reduceren

Met de technologie van Sensorfact besparen klanten tot wel 15% op hun energieverbruik en dragen zo een steentje bij aan een duurzamere industrie. Met het energy efficiency-keurmerk van Sensorfact kunnen klanten aantonen dat ze bewust bezig zijn met het verkleinen van hun ecologische voetafdruk.

Regelgeving en ‘fit for 55’

Door steeds strengere regelgeving en forse concurrentie moeten bedrijven in de maakindustrie hun ecologische voetafdruk verkleinen. Afgelopen juli presenteerde de Europese Commissie het ‘fit for 55’-pakket. Het doel is om in 2030 55% minder CO2 uit te stoten in Europa. Hier zal de industrie in mee moeten. 

De makkelijkste en snelste manier om minder CO2 uit te stoten is niet om over te stappen op duurzame, hernieuwbare energie. De beste kortetermijnoplossing is simpelweg om minder te verbruiken. Ook als u denkt dat binnen uw bedrijf een maximale energie-efficiëntie heeft bereikt zijn er vaak nog tal van oplossingen mogelijk om toch minder energie te verbruiken.

Het IPCC-rapport van de afgelopen zomer heeft wederom laten zien dat zowel bedrijf als consument er niet omheen kan: de uitstoot van broeikasgassen móet omlaag. Onze meer dan 450 klanten zijn zich daar bewust van en pakken met de technologie van Sensorfact hun energieverbruik aan. 

De oplossing

Onze draadloze energiesensoren meten elke 30 seconden het energieverbruik op machine niveau. De data worden draadloos en beveiligd via een bridge naar de Sensorfact software verstuurd. Onze energieconsultants identificeren de besparingsmogelijkheden van de machines met het hoogste energieverbruik. Onze algoritmes helpen bij het analyseren van het besparingspotentieel en het volgen van de geïmplementeerde besparingen.

Verschillende klanten besparen tot wel 15% op hun energieverbruik en niet alleen helpt dat bij het significant verkleinen van hun ecologische voetafdruk, ook in de portemonnee merken zij het gereduceerde verbruik. Verschillende klanten besparen jaarlijks tot wel tienduizenden euro’s en recentelijk realiseerde de eerste klant een besparing van meer dan €100.000.

Het keurmerk

Om te laten zien dat ze bewust bezig zijn met het reduceren van hun energieverbruik, is er voor onze klanten nu het energy efficiency-keurmerk. Deze badge is beschikbaar voor al onze klanten die met onze technologische toepassing hun steentje bijdragen aan de industrie van de toekomst. Onderstaande badge wordt uitgereikt aan klanten die een significante besparing op hun energieverbruik realiseren met de toepassing van de technologie van Sensorfact.

Bent u klant bij Sensorfact, realiseert u een significante besparing op uw energierekening en heeft u interesse in het energy-efficiencykeurmerk? Neem dan contact met oscar.verstegen@sensorfact.nl!

keurmerk

Geschreven door

Oscar Verstegen

SEO-specialist voor Sensorfact